+31 (0) 181 616 362 info@fysionoord.nl
Fysiotherapie en Fysiofit "Noord"

Waarom bewegen zo belangrijk is.

Het is om vaker stil te staan bij het belang van bewegen.

Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Je hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte en er is minder kans op overgewicht. Verder blijven je botten langer sterk en de spijsvertering gaat beter werken. De kans op een verstopping wordt kleiner en zelfs het risico dat je dikke darmkanker krijgt, wordt kleiner.

Je voelt je gewoon beter en energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress. Je krijgt letterlijk en figuurlijk, lichamelijk en geestelijk meer veerkracht.

 

Fysiofit is er voor iedereen

Niemand is hetzelfde, en klachten kunnen enorm verschillen. Daarom is het doel van de training voor iedereen weer anders. Het kan zijn, dat er klachten ontstaan door te weinig of te (veel) eenzijdige beweging. Fysiofit kan helpen de balans weer te herstellen.

Heb je overgewicht? Dat kan op den duur een steeds groter probleem worden met alle gezondheidsklachten van dien. Wij hebben gerichte programma’s om dat te helpen voorkomen.

Net een blessure gehad en wil je weer verantwoord gaan trainen, dan is een speciaal daarop afgestemd programma de beste en snelste weg om weer op het oude niveau te komen. Lang niet gesport of voel je jezelf niet sterk en zeker genoeg om alleen te gaan sporten, ook dan is Fysiofit een goede manier om weer te gaan beginnen

Ook bij chronische ziektebeelden als Reuma, Diabetes Mellitus, Artrose, COPD, Parkinson, Perifeer Arterieel Vaatlijden en bepaalde vormen van RSI en Fibromyalgie kunt u veel baat hebben bij verantwoorde en gedoseerde (conditie)training. Met wetenschappelijk onderzoek is dit ook bewezen.

Ben je al wat ouder en wil je actief je gezondheid onderhouden? Word je conditie minder en heb je moeite met traplopen? Heb je problemen met je  balans en valangst? Word je steeds stijver of doen je gewrichten steeds meer pijn? Wij kunnen je daarbij begeleiden en op weg helpen.