+31 (0) 181 616 362 info@fysionoord.nl
Fysiotherapie en Fysiofit "Noord"

Wat doet een fysiotherapeut?

Fysiotherapie is gericht op het voorkomen, genezen en/of verminderen van klachten en aandoeningen in het houdings- en bewegingsapparaat.

Bij de fysiotherapeutische behandeling sta jij, de patiënt, centraal.  Het gaat om jouw welzijn en je bent een belangrijk onderdeel van het herstelproces. Je leefstijl, je conditie, wat je kunt doen om sommige onderdelen in je leven te veranderen; het speelt allemaal een grote rol.

Over het algemeen is het zo, dat je fysiotherapie krijgt voorgeschreven door je huisarts of specialist, maar ook zonder verwijzing kun je een consult aanvragen.

Een behandeling van de fysiotherapeut duurt ongeveer 20-30 minuten. Tijdens de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut alle klachten in kaart. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek.

In samenspraak met de patiënt wordt vervolgens een plan voor behandeling opgesteld.

Indien er onvoldoende medische informatie beschikbaar is, of in het geval van complicaties neemt de fysiotherapeut contact op met je huisarts of specialist. Dit gebeurt uitsluitend met jouw toestemming.

 

Hoe vaak word je behandeld?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst hiervan. Naast de behandeling van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan de preventie zodat herhaling van de klachten voorkomen kan worden.