Homewie zijn wijFysiotherapiefysiofitContact

fysiofit

Waarom bewegen zo belangrijk

Het is goed om vaker stil te staan bij het belang van bewegen.

Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte en er is minder kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk, de spijsvertering gaat beter werken. De kans op verstopping wordt kleiner en zelfs het risico dat u dikke darmkanker krijgt, wordt kleiner.

U voelt zich gewoon beter en energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress. U krijgt letterlijk en figuurlijk, lichamelijk en geestelijk, meer veerkracht.

Fysiofit is voor iedereen

Niemand is hetzelfde en klachten kunnen enorm verschillen. Daarom is het doel van de training voor iedereen weer anders. Het kan zijn dat er klachten ontstaan door te weinig of te (veel) eenzijdige beweging. Fysiofit kan helpen de balans weer te herstellen.

Heb je overgewicht? Dat kan op den duur een steeds groter probleem worden met alle gezondheidsproblemen van dien. Wij hebben gerichte programma's om dat te helpen voorkomen.

Net een blessure gehad en wil je weer verantwoord gaan trainen dan is een speciaal daarop afgestemd programma de beste en snelste weg om weer snel op het oude niveau te komen. Lang niet gesport of voel je jezelf niet sterk en zeker genoeg om alleen te gaan sporten, ook dan is Fysiofit een goede manier om weer te gaan beginnen.

Ook bij chronische ziektebeelden als Reuma, Diabetes Mellitus, Artrose, COPD, bepaalde vormen van RSI en Fibromyalgie kunt u veel baat hebben bij verantwoorde en gedoseerde (conditie)training. Met wetenschappelijk onderzoek is dit ook bewezen. Bent u al wat ouder en wilt u actief uw gezondheid onderhouden. Wij kunnen u daarbij begeleiden en op weg helpen.

home | wie zijn wij | fysiotherapie | fysiofit | klachten regelement | contact